12 proiecte locale finalizate în cadrul rundei de finanțare “Implicat în comunitatea mea”

12 proiecte locale finalizate în cadrul rundei de finanțare “Implicat în comunitatea mea”Alături de Fundația Vodafone România,  am finalizat runda de finanțare Implicat în comunitatea mea, prin care am susținut 12 proiecte comunitare în domeniile educație, sănătate și servicii sociale necesare categoriilor defavorizate, din 12 sate și orașe mici din județele Argeș, Brăila, Buzău, Dolj, Galați, Olt și Mehedinți. Proiectele au avut ca beneficiari 616 copii, 125 de tineri și 146 de adulți, iar cei 385 de voluntari au sustinut 19.800 de ore de voluntariat. Contribuția locală pentru aceste proiecte s-a ridicat la 75.000 de lei.

„Implicat în comunitatea mea este proiectul pilot al ‘Programului Strategic de Investiţie în Mediul Rural’ şi a fost finanţat cu 149.518 euro de Fundaţia Vodafone România. Anul trecut ne-am propus să ajungem în zonele rurale şi în localităţile cu până la 30.000 de locuitori, să sprijinim refacerea comunităţilor locale şi să-i ajutăm pe membrii acestora să găsească soluţii la problemele cu care se confruntă zilnic”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

În Mehedinți, Asociația Comunității Eșelnița Cazanele Dunării a renovat fostele vestiare și le-a transformat într-un centru comunitar pentru 24 de copii cu cerințe educative speciale și a derulat activități după școală, iar Asociaţia Fiii Lupşei a renovat un corp al școlii și a deschis un centru de tineret pentru 100 de tineri care învață aici dansuri tradiționale.

„Lucrul la centrul de tineret ne-a apropiat mult, am învăţat unii despre alţii detalii pentru că am stat împreună. Poate că până acum nu aveam simţul lucrului făcut fără să aştepţi nimic în schimb. Cu proiectul acesta am demonstrat că nu facem ceva doar pentru că ştim că avem beneficii. Şi am căpătat încredere. Am realizat că lucrurile acestea mari pot fi realizate şi de noi, cei dintr-un sat. Noi ne întâlnim la centru pentru repetiţiile de dans, dar şi pentru a petrece timpul liber. Ne-am apropiat mult ca şi comunitate. Înainte de proiect nu eram aşa uniţi, acum toţi vorbesc despre proiect, ştiu de el, sunt mândri. Vorbesc de el şi oameni din alte zone care au rude la noi în sat. E un sentiment frumos”, a declarat Gabriela Gîrjoabă, membru al Centrului de Tineret din Lupșa de Jos, județul Mehedinți.

În Argeș, Asociația Corbeni Plai Argeșean a renovat un atelier meșteșugăresc pentru 40 de copii și adulți în Corbeni, iar TEAM Mioveni a derulat o caravană formată din 60 de tineri voluntari în Mioveni și satele învecinate. În județul Olt, Asociația Ba Da a organizat ateliere de teatru pentru 20 de tineri liceeni. Ei au învățat să identifice probleme din comunitate și au pregătit o piesă de teatru prezentată în liceele din Caracal.

În Brăila, grupul de inițiativă din satul Lanurile a organizat ateliere de dezvoltare socială și personală pentru 100 de elevi, 70 de părinți și 15 bătrâni, iar în Buzău, 30 de vârstnici din comunitate au beneficiat de servicii de asistență primară, iar 25 de elevi în situații de risc de abandon școlar au participat la un program școală după școală desfăşurat de Asociația pentru Solidaritate, Cultură, Educație și Dezvoltare din Râmnicu-Sărat.

În județul Dolj, grupul de inițiativă din Ocolna a dotat grădinița din comunitate cu o centrală termică pentru 133 de copii. 15 copii, alături de Asociația Casa pentru cultură Vârvoru de Sus, au documentat obiceiurile din șapte sate prin metoda Photovoice pentru a pune în valoare resursele comunității. Grupul de inițiativă din Negoi a derulat un program școală după școală cu 30 de copii din familii defavorizate.

În Galați, grupul de inițiativă din Priponești a forat un puț pentru a alimenta școala cu apă curentă de care se bucură acum 139 de copii, iar grupul de inițiativă Părinți copii cu dizabilități comuna Liești a organizat sesiuni de terapie cu 14 copii cu dizabilități, activități comunitare, au montat un umbrar și au achiziționat un microbuz pentru transport.

#Romaniaseschimba în Vrănești, Argeș

#Romaniaseschimba în Vrănești,...

Mai mulți oameni cu inițiativă din satul argeșean Vrănești s-au mobilizat pentru a face ceva pentru comunitatea lor, prinsă între dorința de a păstra tradițiile vechi și nevoia de a merge spre modernitate. Au format grupul de inițiativă Fiii Satului Vrănești în cadrul programului Participare și...

Rezultate selecție “Implicat în comunitatea mea”

Rezultate selecție “Impl...

Rezultatele selecției cererilor de finanțare Runda de finanțare “Implicat în comunitatea mea”   A. LISTA PROIECTELOR SELECTATE SPRE FINANȚARE:   Aplicant Judet Asociatia Corbeni Plai Argesean Arges Asociatia Comunitara Eselnita “Cazanele Dunarii” Mehedinti Asociatia Fiii...

#Romaniaseschimba în Valea Argovei

#Romaniaseschimba în Valea Arg...

Pentru Lucia Constantin, viața la 27 de ani părea că urmează un fir prestabilit- absolvise facultatea în București și lucra de trei ani la o firma de consultanță în fonduri europene.  Un proiect derulat în Lehliu Gară a adus-o însă mai aproape de localitatea natală și i-a amintit că cel mai bine se...