Companii

Munca noastră este mereu susținută de companii care cred în puterea oamenilor cu inițiativă de a contribui la dezvoltarea comunităților din care fac parte.

Şi tu poţi contribui la schimbare! Dacă ești reprezentantul unei companii, poți redirecţiona cei 20% din profit către un ONG, în acest caz către PACT. Decât să ajungă la stat, poți susține direct persoanele cu iniţiativă din zonele rurale şi mic urbane din sudul ţării şi îi vei ajuta să rezolve, prin proiecte şi activităţi, problemele cu care comunitatea lor se confruntă.

Codul Fiscal permite companiilor plătitoare de impozit pe profit, opţiunea de a redirecţiona 20% din suma datorată anual bugetului de stat către un ONG. Potrivit art.8 dinLegea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

a) 3‰ din cifra de afaceri;

b) 20% din impozitul pe profit datorat.

Procedura este simplă: se calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei şi se încheie un contract de sponsorizare cu Fundaţia PACT. Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.

Sponsorizarea este total deductibilă din impozit, nu se aplică impozitul de 16%, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 3‰ din CA şi 20% din impozit)

Ce trebuie să faci? E simplu:

Încheie un contract de sponsorizare cu noi, prin care declari ca redirecţionezi cei 20% (descarcă-l de aici) – completează cu datele companiei tale, in 2 exemplare, semnează-l şi stampilează-l şi trimite-l în atenţia noastră. Vom avea grija că, după ce îl semnăm şi ştampilăm, un exemplar să ajungă la tine. Ne poți scrie pentru mai multe detalii la ioana.traista@fundatiapact.ro (Ioana Traistă).

Avantaje:

  • Faci o faptă bună, fără să te coste nimic;
  • Oricând poţi să ceri un raport despre activităţile făcute cu banii tăi. Noi oricum îți vom trimite.

#Romaniaseschimba în Vrănești, Argeș

#Romaniaseschimba în Vrănești,...

Mai mulți oameni cu inițiativă din satul argeșean Vrănești s-au mobilizat pentru a face ceva pentru comunitatea lor, prinsă între dorința de a păstra tradițiile vechi și nevoia de a merge spre modernitate. Au format grupul de inițiativă Fiii Satului Vrănești în cadrul programului Participare și...

Rezultate selecție “Implicat în comunitatea mea”

Rezultate selecție “Impl...

Rezultatele selecției cererilor de finanțare Runda de finanțare “Implicat în comunitatea mea”   A. LISTA PROIECTELOR SELECTATE SPRE FINANȚARE:   Aplicant Judet Asociatia Corbeni Plai Argesean Arges Asociatia Comunitara Eselnita “Cazanele Dunarii” Mehedinti Asociatia Fiii...

#Romaniaseschimba în Valea Argovei

#Romaniaseschimba în Valea Arg...

Pentru Lucia Constantin, viața la 27 de ani părea că urmează un fir prestabilit- absolvise facultatea în București și lucra de trei ani la o firma de consultanță în fonduri europene.  Un proiect derulat în Lehliu Gară a adus-o însă mai aproape de localitatea natală și i-a amintit că cel mai bine se...