Grupul de iniţiativă comuna Corbeni, Argeş

Inițiator: Grupul de inițiativă Corbeni;

Loc: Corbeni, județul Argeș;

Perioada de implementare: 1 octombrie 2013 – 31 ianuarie 2014;

Componenta de finanțare: Grupui noi de inițiativă.

Grupul de iniţiativă din comuna Corbeni, judeţul Argeş, este format din 20 de persoane dornice să ajute la dezvoltarea comunităţii lor şi la păstrarea tradiţiilor şi meşteşugurilor.

Membrii grupului îşi doresc să ajute în continuare activităţile de ajutorare a persoanele din categorii vulnerabile, să contribuie la conservarea şi valorizarea tradiţiilor şi meşteşugurilor locale, dar şi să rezolve probleme precum: lipsa canalizării şi a drumurilor neasfaltate,care îi afectează zilnic.

În comuna Corbeni există două grupuri vulnerabile : comunităţile de rudari din satele Rotunda şi Oeşti, mulţi dintre ei abandonând studiile după terminarea a opt clase şi comunitatea îmbătrânită a satului Turburea.

Grupul de iniţiativă vrea să rezolve problema canalizării şi a drumurilor neasfaltate care afectează nu doar locuitorii dar şi creşterea turismului în zonă.

Membrii lui îşi doresc ca în timp Corbeni să fie o comună înfloritoare, cu canalizare și drumuri asfaltate, cu mai multe pensiuni și cu gospodării frumoase, atractive pentru turiștii care vor să cunoască viața la țară, cu microîntreprinderi și ateliere în care să lucreze cetăţenii localităţii şi să valorifice produsele agricole sau meşteşugăreşti.

Comuna Corbeni şi-a păstrat îndeletnicirile, obiceiurile tradiţionale şi simţul proprităţii mai mult decât alte sate, iar prin munca locuitorilor în obţinerea alimentelor şi preparatelor specifice zonei, ei vor să-şi valorifice potenţialul comunei şi să întreprindă acţiuni ce le-ar putea transforma comuna într-o microstaţiune cu produse agricole ecologice direct de la producător şi produse meşteşugăreşti specifice zonei (mături, linguri, scaune cu 3 picioare, mese, obiecte de mobilier, uluci).

Prin componenta Învățare, Participare, Încredere a programului PACT pentru COMUNITATE, vom sprijini constituirea și dezvoltarea grupului de inițiativă comunitară, îi vom ajuta să identifice și să analizeze nevoile și resursele din comunitate, să scrie o cerere de finanțare pentru punerea în practică a soluției pentru problema identificată de comunitate ca prioritară și să implementeze un proiect comunitar, cu o mică finanțare de maxim 5.000 lei.


#Romaniaseschimba în Vrănești, Argeș

#Romaniaseschimba în Vrănești,...

Mai mulți oameni cu inițiativă din satul argeșean Vrănești s-au mobilizat pentru a face ceva pentru comunitatea lor, prinsă între dorința de a păstra tradițiile vechi și nevoia de a merge spre modernitate. Au format grupul de inițiativă Fiii Satului Vrănești în cadrul programului Participare și...

Rezultate selecție “Implicat în comunitatea mea”

Rezultate selecție “Impl...

Rezultatele selecției cererilor de finanțare Runda de finanțare “Implicat în comunitatea mea”   A. LISTA PROIECTELOR SELECTATE SPRE FINANȚARE:   Aplicant Judet Asociatia Corbeni Plai Argesean Arges Asociatia Comunitara Eselnita “Cazanele Dunarii” Mehedinti Asociatia Fiii...

#Romaniaseschimba în Valea Argovei

#Romaniaseschimba în Valea Arg...

Pentru Lucia Constantin, viața la 27 de ani părea că urmează un fir prestabilit- absolvise facultatea în București și lucra de trei ani la o firma de consultanță în fonduri europene.  Un proiect derulat în Lehliu Gară a adus-o însă mai aproape de localitatea natală și i-a amintit că cel mai bine se...