Revista A.B.C. Informativ

Inițiator:  A.B.C. Afumați;

Loc: comuna Afumați, județul Dolj;

Perioada de implementare: 1 August 2013 – 31 Ianuarie 2014;

Linia de finanțare: Proiecte de dezvoltare comunitară;

Finanțare primită: 10.000 de lei.

În Afumaţi (judeţul Dolj), mass-media locale nu sunt foarte prezente, iar lipsa unor surse de informare cu privire la viaţa comunităţii reprezintă o problemă pentru cetăţenii din cele trei sate din comună Afumaţi, Boureni şi Covei.

Prin editarea unei reviste locale în cadrul comunităţii, Asociaţia A.B.C. Afumaţi vine cu o soluţie la această problemă. Mai mult, ei doresc să îmbunătăţească modul în care cetăţenii comunei Afumaţi relaţionează şi să-i responsabilizeze spre a-şi valorifica atât potenţialul propriu, cât şi al comunităţii din care provin.

Editarea revistei”A.B.C. Informativ” este o oportunitate pentru oamenii din cele trei sate pentru a-şi promova valorile locale, dar şi pentru a-i implica pe tineri în proiecte concrete care contribuie la dezvoltarea lor personală şi profesională.

Proiectul se adresează atât şcolii, cât şi autorităţilor locale, părinţilor, membrilor din comunitate, agenţilor economici, liderilor locali şi are în vedere nevoile tinerilor cu o educaţie precară, şomerilor, persoanelor ce trăiesc doar din ajutor social, familiilor rrome foarte sărace, familiilor cu mai mulţi copii şi familiilor monoparentale.

Activităţile derulate în cadrul proiectului îşi propun să ajute comunitatea să aibă o viaţă mai bună atât social cât şi cultural. Ei vor dota sediului asociaţiei cu aparatura necesară pentru editarea revistei şi vor organiza o excursie la o editură din Craiova pentru a le oferi tinerilor voluntari oportunitatea de a observa şi obţine informaţii specializate.

Tinerii din comunitate se vor ocupa de adunarea informaţiilor pentru revistă, prin intermediul unor metode moderne de tip: chestionar, interviu,  reportaj, educaţie prin aventură şi art-terapie. Astfel, prin implicare directă ei îşi vor putea dezvolta atitudini civice şi sociale care lipsesc în sânul  majorităţii familiilor.

Revista va cuprinde informaţii despre instituţiile locale, agenţii economici, lideri ai comunităţii, proiecte derulate în cadrul diferitelor parteneriate, dorinţe şi idei ale cetăţenilor cu privire la dezvoltarea rurală, case cu specific tradiţional local şi va fi un reper pentru comunitate în viitor.


#Romaniaseschimba în Vrănești, Argeș

#Romaniaseschimba în Vrănești,...

Mai mulți oameni cu inițiativă din satul argeșean Vrănești s-au mobilizat pentru a face ceva pentru comunitatea lor, prinsă între dorința de a păstra tradițiile vechi și nevoia de a merge spre modernitate. Au format grupul de inițiativă Fiii Satului Vrănești în cadrul programului Participare și...

Rezultate selecție “Implicat în comunitatea mea”

Rezultate selecție “Impl...

Rezultatele selecției cererilor de finanțare Runda de finanțare “Implicat în comunitatea mea”   A. LISTA PROIECTELOR SELECTATE SPRE FINANȚARE:   Aplicant Judet Asociatia Corbeni Plai Argesean Arges Asociatia Comunitara Eselnita “Cazanele Dunarii” Mehedinti Asociatia Fiii...

#Romaniaseschimba în Valea Argovei

#Romaniaseschimba în Valea Arg...

Pentru Lucia Constantin, viața la 27 de ani părea că urmează un fir prestabilit- absolvise facultatea în București și lucra de trei ani la o firma de consultanță în fonduri europene.  Un proiect derulat în Lehliu Gară a adus-o însă mai aproape de localitatea natală și i-a amintit că cel mai bine se...