Școala de la muzeu – Calculatorul, prietenul meu

Inițiator: Asociația Cultural-Istorică Ianca.

Loc: Orașul Ianca, Brăila.

Perioada de implementare: august 2013 – mai 2014.

Linia de finanțare: Proiecte de dezvoltare comunitară

Finanțare: 10.000 lei.

Asociaţia cultural-istorică ,,MUZEUL”, din oraşul Ianca, s-a format pentru a oferi sprijin comunităţii să se dezvolte sustenabil şi să contribuie la rezolvarea problemelor sociale din oraș : abandonul şcolar, familiile dezavantaje care trăiesc din ajutorul social şi lipsa accesului la tehnologie a copiilor din aceste familii.

„Şcoala de vară” a fost primul proiect al asociației și prin el au oferit copiilor din comunitate posibilitatea de a interacţiona şi de a învăţa lucruri noi. Anul acesta, va avea loc a VII-a ediție.

Cum membrii asociaţiei își doresc să contribuie pe termen lung la o viaţă mai bună pentru oamenii din comunitate, vor implementa un nou proiect numit ,,ŞCOALA DE LA MUZEU”. Asociația va desfăşura un altfel de program prin intermediul căruia 112 copii vor învăţa cum să utilizeze calculatorul. Acest proiect va fi o alternativă de învăţare, dar şi de petrecere a timpului liber, copiii vor lua parte şi la activităţi de vizitare a muzeului şi vor face o excursie de o zi în municipiul Brăila.

Timp de 5 luni, această şcoală va ajuta 112 copii să dobândească cunoştinţe de utilizare a calculatorului şi le va stimula curiozitatea şi interesul pentru acestea. De asemenea, prin activităţile organizate la muzeu ei vor avea posibilitatea să cunoască mai bine exponatele şi să înveţe cum pot să-şi valorifice tradiţiile locale prin participarea lor la demonstraţii de lucru al războiului de cusut precum: spălatul lânii, torsul și țesutul.

Membrii asociației doresc să mențină tradiția acestei școli de la muzeu pe termen lung și să reducă treptat diferențele între oportunitățile pentru copii mai înstăriți față de cei din categorii defavorizate.


#Romaniaseschimba în Vrănești, Argeș

#Romaniaseschimba în Vrănești,...

Mai mulți oameni cu inițiativă din satul argeșean Vrănești s-au mobilizat pentru a face ceva pentru comunitatea lor, prinsă între dorința de a păstra tradițiile vechi și nevoia de a merge spre modernitate. Au format grupul de inițiativă Fiii Satului Vrănești în cadrul programului Participare și...

Rezultate selecție “Implicat în comunitatea mea”

Rezultate selecție “Impl...

Rezultatele selecției cererilor de finanțare Runda de finanțare “Implicat în comunitatea mea”   A. LISTA PROIECTELOR SELECTATE SPRE FINANȚARE:   Aplicant Judet Asociatia Corbeni Plai Argesean Arges Asociatia Comunitara Eselnita “Cazanele Dunarii” Mehedinti Asociatia Fiii...

#Romaniaseschimba în Valea Argovei

#Romaniaseschimba în Valea Arg...

Pentru Lucia Constantin, viața la 27 de ani părea că urmează un fir prestabilit- absolvise facultatea în București și lucra de trei ani la o firma de consultanță în fonduri europene.  Un proiect derulat în Lehliu Gară a adus-o însă mai aproape de localitatea natală și i-a amintit că cel mai bine se...