Tineri antreprenori în comunitate

Inițiator: Asociația Curba de Cultură;

Loc: Comuna Izvoarele, Județul Prahova;

Perioada de implementare: 1 August 2013 – 31 Ianuarie 2014;

Linia de finanțare: Proiecte de dezvoltare comunitară;

Finanțare primită: 9000 de lei

Asociația Curba de Cultură din comuna Izvoarele, Județul Prahova contribuie la dezvoltarea tinerilor ca parte integrantă din comunitatea în care trăiesc, conştienţi de rolul lor de cetăţeni activi şi responsabili folosind educaţia nonformală ca metodă complementară sistemului formal de educaţie.

Comuna are un număr ridicat de tineri, aproximativ 12% din populație, dar care au oportunități scăzute de dezvoltare personală și profesională. De asemenea, lipsa competenţelor şi a spiritului antreprenorial este o altă problemă identificată în urma unor întâlniri realizate de membrii asociației cu tinerii din comunitate. Aceştia nu identifică potenţialul de business în mediul local şi sunt înclinaţi spre a părăsi localitatea pentru a găsi un loc de muncă.

Prin proiectul Tineri Antreprenori pentru Comunitate (TAC) membrii asociației își doresc să crească gradului de iniţiativă antreprenorială al tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani , pentru a crea și dezvolta o marcă locală

Timp de 6 luni, între 1 august 2013 şi 31 ianuarie 2014, 40 de tinerii se vor implica în identificarea produselor locale şi se vor consulta cu diferiţi meşteşugari locali pentru a valida şi prioritiza rezultatele găsite. Tinerii vor purta discuţii cu aceștia pentru a cunoaşte procesele de producţie, materialele necesare, costuri cu materia primă şi alte trăsături specifice produselor făcute de meșteri.

Tinerii vor participa la două ateliere pe teme de interes pentru identificarea produselor care pot fi promovate ca marcă locală și alte patru sesiuni de training pe antreprenoriat şi comunicare externă. Ei vor identifica minim 2 produse  locale: produse verzi, ateliere de lucru cu lemnul, ateliere de confecţionat covoare de lână, etc, cu ajutorul meşteşugarilor locali și vor realiza un mini plan de afaceri pentru cele două produse și a unei mărcii locale în mod participativ.

Promovarea proiectului se va face în principal prin mediul on-line, cuprinzând o pagină Facebook, un material video de 3 minute şi o pagină a proiectului în site-ul asociaţiei.

După finalizarea proiectului, tinerii vor putea dezvolta business-uri individuale sau de grup, având ca focus oportunităţile identificate în comunitatea locală.


#Romaniaseschimba în Vrănești, Argeș

#Romaniaseschimba în Vrănești,...

Mai mulți oameni cu inițiativă din satul argeșean Vrănești s-au mobilizat pentru a face ceva pentru comunitatea lor, prinsă între dorința de a păstra tradițiile vechi și nevoia de a merge spre modernitate. Au format grupul de inițiativă Fiii Satului Vrănești în cadrul programului Participare și...

Rezultate selecție “Implicat în comunitatea mea”

Rezultate selecție “Impl...

Rezultatele selecției cererilor de finanțare Runda de finanțare “Implicat în comunitatea mea”   A. LISTA PROIECTELOR SELECTATE SPRE FINANȚARE:   Aplicant Judet Asociatia Corbeni Plai Argesean Arges Asociatia Comunitara Eselnita “Cazanele Dunarii” Mehedinti Asociatia Fiii...

#Romaniaseschimba în Valea Argovei

#Romaniaseschimba în Valea Arg...

Pentru Lucia Constantin, viața la 27 de ani părea că urmează un fir prestabilit- absolvise facultatea în București și lucra de trei ani la o firma de consultanță în fonduri europene.  Un proiect derulat în Lehliu Gară a adus-o însă mai aproape de localitatea natală și i-a amintit că cel mai bine se...