Proiecte câștigătoare

Proiectele câștigătoare din proiectul pilot Implicat în comunitatea mea derulat în parteneriat cu Fundația Vodafone România sunt:

 • În centru este Eșelnița, Eșelnița, Județul Mehedinți. Activitățile din acest proiect vor contribui la creșterea rezultatelor școlare ale elevilor romi și la incluziunea lor în comunitate.
 • Reușim împreună, Comuna Liești, județul Galați. 14 copii diagnosticați cu diverse afecțiuni neuropsihice vor beneficia de sesiuni de terapie, de un microbuz cu care se vor deplasa mai ușor la centrul de zi Mihaela din comunitate și de un spațiu în aer liber unde vor putea face activități zilnice.
 • Tineri proactivi – Centrul pentru Tineret Constantin Ghindă, Sat Lupşa de Jos, comuna Broşteni, județul Mehedinţi. Membrii comunității vor renova un corp al școlii din Lupșa de Jos pentru a înființa Centrul pentru tineret Constantin Ghindă. 100 de copii și tineri vor fi înscriși aici, dintre care 20 din categorii defavorizate pentru a fi implicați în activități de educație alternativă.
 • Caravana voluntarilor, Mioveni, județul Argeș. 60 de tineri voluntari împreună cu adulții din grupul de inițiativă Mioveni vor forma o rețea ce are la bază 6 grupuri de tineri care să voluntarieze pentru comunitățile în care aceștia trăiesc (Mioveni, Contești, Țițești și Dărmănești).
 • Copiii, viitorul de mâine al localității, Comuna Negoi, județul Dolj. Grupul din Negoi și-a propus să prevină prin acest proiect abandonul școlar pentru 30 de copii romi din comunitate, aflați în situație de risc.
 • Un pas către viitor!, Sat Ocolna, comuna Amărăștii de Jos, județul Dolj. Prin activitățile acestui proiect, grupul de inițiativă va îmbunătăți condițiile de studiu ale preșcolarilor în grădinița din comunitate, prin instalarea unei centrale termice, igienizarea locului și amenajarea unui spațiu verde.
 • Apă pentru viitorul copiilor din Priponești, localitatea Priponești, județul Galați. Membrii grupului de inițiativă  împreună cu comunitatea vor fora un puț de apă prin care vor alimenta cu apă curentă școala și vor face ateliere de igienă și sănătate cu elevii.
 • Zestrea Bunicilor, Comuna Corbeni, Județul Argeș. Comunitatea va amenaja un atelier meșteșugăresc în care copiii, tinerii și șomerii vor învăța să practice un meșteșug specific zonei.
 • Solidaritate intergenerațională și interetnică, Râmnicu Sărat, Județul Buzău. Prin activitățile acestui proiect, vârstnicii vor fi susținuți să redevină activi și utili în comunitate prin implicarea lor în activități cu copii aflați în situații de risc.
 • Implicare de la mic la mare!, Sat Vârvor, județul Dolj. Un grup de 15 copii vor fi implicați într-un atelier de cetățenie activă. Prin metoda Photovoice, vor porni cu aparatele de fotografiat prin șapte sate pentru a identifica valorile și resursele comunității lor.
 • Comunități creACTive, Caracal, județul Olt. Tinerii vor participa la activități menite să le dezvolte abilitățile și capacitățile de mobilizare prin promovarea educației civice.
 • Schimbare prin implicare, Lanurile, județul Brăila. Grupul de inițiativă va contribui la  îmbunătățirea condițiilor de viață din satul Lanurile, prin activități ce au ca scop educarea membrilor comunității la nivel social și economic.

#Romaniaseschimba în Vrănești, Argeș

#Romaniaseschimba în Vrănești,...

Mai mulți oameni cu inițiativă din satul argeșean Vrănești s-au mobilizat pentru a face ceva pentru comunitatea lor, prinsă între dorința de a păstra tradițiile vechi și nevoia de a merge spre modernitate. Au format grupul de inițiativă Fiii Satului Vrănești în cadrul programului Participare și...

Rezultate selecție “Implicat în comunitatea mea”

Rezultate selecție “Impl...

Rezultatele selecției cererilor de finanțare Runda de finanțare “Implicat în comunitatea mea”   A. LISTA PROIECTELOR SELECTATE SPRE FINANȚARE:   Aplicant Judet Asociatia Corbeni Plai Argesean Arges Asociatia Comunitara Eselnita “Cazanele Dunarii” Mehedinti Asociatia Fiii...

#Romaniaseschimba în Valea Argovei

#Romaniaseschimba în Valea Arg...

Pentru Lucia Constantin, viața la 27 de ani părea că urmează un fir prestabilit- absolvise facultatea în București și lucra de trei ani la o firma de consultanță în fonduri europene.  Un proiect derulat în Lehliu Gară a adus-o însă mai aproape de localitatea natală și i-a amintit că cel mai bine se...